Головна » 2019 » October » 11 » У музеї зустрілись із військовослужбовцями Національної гвардії України
10:27
У музеї зустрілись із військовослужбовцями Національної гвардії України
У музеї зустрілись із військовослужбовцями Національної гвардії України

У четвер, 10 жовтня 2019 р., у Волинському краєзнавчому музеї в рамках проекту «Наші захисники» відбулась зустріч із військовослужбовцями частини 1141 Національної гвардії України. Захід був приурочений до Дня захисника України, тому його спікерами виступили самі військовослужбовці.

Старший лейтенант Олег Сацюк розповів присутнім про Національну гвардію Україну, її завдання і функції. Легендарний командир танкового екіпажу 51-ї окремої механізованої бригади – Микола Тишик, а нині старшина батальйону Національної гвардії згадав про нерівний двобій з ворогом у 2014 р. і запрошував молодь поповнювати ряди захисників України, вступати на навчання до Академії Національної гвардії України. Автор проекту «Наші захисники» провідний науковий співробітник музею Богдан Зек на знак вдячності потис руку Миколі Тишику і зауважив, що завдяки відвазі його танкового екіпажу тоді – у тяжкому 2014 р., українці знову повірили у свої сили, волинські танкісти стали гордістю краю і слугували прикладом для багатьох інших солдатів.

Про інститут капеланства в українському війську розповів священик частини – отець Сергій Лівончук. Він зауважив, що у найскладніші часи завжди важливою є духовна єдність, взаємопідтримка один одного, не лише у війську, але й у житті мирському.

Представниця прес-служби частини – молодший сержант Юлія Ковпак розповіла про те, що жінка в українському війську вже давно не рідкість і дівчата на рівні із чоловіками захищають нашу державу.

Захід завершився хвилиною мовчання за всіма полеглими захисниками України, після чого всі бажаючі мали змогу оглянути передані нацгвардійцями музею експонати і сфотографуватись із героями проекту «Наші захисники».

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 318 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]