Головна » 2020 » February » 21 » У музеї відбувся прем’єрний показ фільму «14 окрема механізована бригада – князівський щит на захисті країни» (ФОТО, ВІДЕО)
19:51
У музеї відбувся прем’єрний показ фільму «14 окрема механізована бригада – князівський щит на захисті країни» (ФОТО, ВІДЕО)
У музеї відбувся прем’єрний показ фільму «14 окрема механізована бригада – князівський щит на захисті країни» (ФОТО, ВІДЕО)

20 лютого 2020 р., у день пам’яті Героїв Небесної Сотні і шосту річницю від початку збройної агресії Російської Федерації, у Волинському краєзнавчому музеї пройшла презентація фільму «14 окрема механізована бригада – князівський щит на захисті країни».

Після показу фільму відбулось його обговорення, де головними спікерами виступили військовослужбовці 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Представники прес-служби частини Надія Замрига і Катерина Литвинчук розповіли про славну волинську бригаду і те, як знімався фільм. Гарячими оплесками зал привітав головних героїв фільму – військовослужбовців 14 бригади – лейтенанта Миколу Христюка і сержанта Романа Примака. Від ветеранів 14 бригади виступив Владислав Якушев, відомий письменник та журналіст, автор легендарної книги «Карателі», яку він подарував Волинському краєзнавчому музею.

Співпраця між бригадою і музеєм триває уже не перший рік. Завдяки нашим захисникам поповнюються матеріали про новітню історію українського війська. Продовжуючи традицію військовослужбовці 14 бригади також подарували музею цінні експонати під час презентації.

Враховуючи значний внесок у захист державного суверенітету і територіальної цілісності держави, допомогу у реалізації заходів військово-патріотичного спрямування, а також сприяння у збереженні історії українського війська, Надія Замрига, Катерина Литвинчук, Микола Христюк, Роман Примак і Владислав Якушев були відзначені «Подяками» Волинського краєзнавчого музею.

У свою чергу військові вручили «Подяку» командира 14 бригади полковника Сергія Войченка завідувачу науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині – Богдану Зеку, автору музейного проекту «Наші захисники».

Захід завершився теплим спілкуванням із військовими і колективними фото. Співпраця між 14 окремою механізованою бригадою імені князя Романа Великого і Волинським краєзнавчим музеєм буде продовжуватись і надалі.

Проект «Наші захисники» – комплекс заходів із популяризації внеску волинян у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, збору і вивчення матеріалів про АТО і ООС на Донбасі, протидії інформаційним загрозам.

Фото Л. Максимова

Відео UA: Волинь:

Відео 12 канал:

Відео ГІТ:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 288 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]