Головна » 2019 » June » 8 » У Луцьку відкрили музейну інтерактивну виставку «Світ українського дитинства» (ФОТО, ВІДЕО)
14:24
У Луцьку відкрили музейну інтерактивну виставку «Світ українського дитинства» (ФОТО, ВІДЕО)
У Луцьку відкрили музейну інтерактивну виставку «Світ українського дитинства» (ФОТО, ВІДЕО)

Музей села Княгининок на своїй сторінці у Facеbook повідомляє:
«Інформація для вчителів та учнів навчальних закладів нашої громади, відвідувачів нашого музею, всіх хто цікавиться нашою творчістю! З 31 травня до 16 червня в Арт-галереї Луцьк Департаменту культури міста Луцька експонується наша виставка «Світ українського дитинства». Запрошуємо погратися іграшками та побачити нові експонати з нашої колекції. Водночас наш музей запрошує на виставку по домашньому текстилю на якій можна прослідкувати шлях насінинки льону до ниточки і тканини. Оскільки виставки в різних локаціях прохання замовляти екскурсії хоча б за два дня».

Довідково:

UA: Волинь розповідає:
«В арт-галереї «Луцьк» відкрили інтерактивну виставку «Світ українського дитинства». Художниця Ірина Сардак та народний майстер Андрій Бондарук презентують колекцію українських старовинних іграшок та картини на склі, на яких зображені сюжети із забавами маленьких українців.

Народний майстер Андрій Бондарук відтворює дитячі іграшки, якими бавились українці 100 та більше років тому. Він розповідає: «Інша назва шумових іграшок – полохало. Дитинка брала таку іграшку і відганяла шпаків. А ще весною, коли садили гарбузки, ворони ж люблять їх виклювати. Бабуся посадила грядку, каже до дитини – іди поганяй ворон. І хлопчик грався і допомагав дорослим».

Вуркали, брязкальця, дерев’яні коники, дзиґи, курочки, свищики – такими іграшками побавилися учні Луцької ЗОШ № 25.

Ірина Сардак каже, що її картини відкривають сучасним дітям інший світ дитинства, відмінний від нинішнього: діти трусять груші, ловлять рибку, колишуть Мурчика, ліплять снігову бабу, катаються на санчатах».

Переглядів: 337 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]