Головна » 2020 » Вересень » 5 » У Луцьку відкрили галерею між двома підземеллями
13:34
У Луцьку відкрили галерею між двома підземеллями
У Луцьку відкрили галерею між двома підземеллями

4 вересня відбулося відкриття галереї, що сполучає між собою нововідкриті підземні приміщення Башти Чорторийських та єзуїтського колегіуму у Луцьку.

Роботи проводяться спільними зусиллями Охоронної археологічної служби Інституту археології НАН України, Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку, Спілки археологів України та Волинського національного університету імені Лесі Українки у рамках міжнародного проєкту «Польща-Білорусь-Україна». На відкритті були присутні представники місцевої та обласної влади, а також керівництво університету.

Це найбільші археологічні відкриття на Волині з часів проголошення Незалежності України Виявленні відкриття не залишили байдужими нікого, адже саме тут і зараз відкривається невідома історія нашого міста!

В ході археологічних робіт було виявлено чимало знахідок. Зокрема мініатюрна посудина-заклад XVII ст., фрагмент оригінальної фаянсової посудини із гербом XIX ст., різноманітні вироби зі скла, комплекс пізньобарокових керамічних декорів.

Джерело: Адміністрація Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 125 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]