Головна » 2021 » September » 8 » У Луцьку відбувся дводенний лицарський турнір (ФОТО, ВІДЕО)
15:18
У Луцьку відбувся дводенний лицарський турнір (ФОТО, ВІДЕО)
У Луцьку відбувся дводенний лицарський турнір (ФОТО, ВІДЕО)

У Луцькому замку впродовж двох днів відбувався лицарський турнір «Середньовічний Лучеськ». Приїхали вісім десятків учасників з різних областей України, – розповів Суспільному Волинь організатор Сергій Ващук.

Змагання мають статус Чемпіонату України з середньовічного бою.

За результатами двох днів кращими в одиночних номінаціях були лицарі з Житомира. В масових боях перемогу здобули київські лицарі. Зі слів Сергія Ващука, волиняни стали другими в битві 10 на 10 учасників та третіми у змаганнях 5 на 5.

У битві 10 на 10 учасники змагалися з мечами та алебардами – середньовічними сокирами. За умовами, виграє та команда, яка збила з ніг суперників.

Як розповів один з учасників, житомирянин Денис Сагадін, за правилами, було заборонено завдавати ударів в пах, у коліно, в шию та бити з-під низу. Чоловік каже: займається середньовічним боєм вже рік. «Став себе почувати ліпше, покращилася витривалість. В цьому спорті головне застосовується, є різні номінації, звичайно, боротьба, ударна техніка», – додає учасник турніру.

На ристалищі у Луцькому замку виступили жінки. Катерина Умарова приїхала на середньовічний турнір з Києва. «Більше і більше дівчат долучаються до цього класного виду спорту. Зростає конкуренція, зростає рівень. Дуже приємно щороку бачити багато нових облич. Багато учасниць, багато різних шкіл фехтування – це класно», – розповідає дівчина.

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 368 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]