Головна » 2021 » September » 29 » У день свого 10-річчя Музей історії Луцького братства вітав музейного фундатора!
10:01
У день свого 10-річчя Музей історії Луцького братства вітав музейного фундатора!
У день свого 10-річчя Музей історії Луцького братства вітав музейного фундатора!

Не кожна музейна установа має щастя вітати свого фундатора! Саме таку нагоду 27 вересня мали музейники під час Академії на пошану перших 10 років роботи Музею історії Луцького братства, відділу Волинського краєзнавчого музею. Щире захоплення і теплі слова подяки отримав засновник і покровитель цього музею Андрій Іванович Бондарчук, почесний громадянин Луцька і Волині, відомий письменник і публіцист, активний громадський діяч.

На урочисту Академію вітати музейного фундатора і музейників прийшли представники духовенства з Волинської єпархії ПЦУ – канцлер о.Микола Цап і настоятель братського Хрестовоздвиженського храму о.Василь Клочак, перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, заступник начальника управління культури та з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації Віталій Стрільчук, заступник міського голови і керуючий справами міськвиконкому Юрій Вербич, директорка міського департаменту культури Тетяна Гнатів, директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко. Вітали квітами, подарунками, усі без виключення поздоровляли Андрія Івановича щирими словами як свого доброго приятеля, оскільки пан Бондарчук добре знаний в області благодійник.

Спогадами про знайомство та спілкування з А. Бондарчуком ділився художник Володимир Жупанюк, твори якого експонуються в музеї.

Мали слово й представники обласного музею, пригадували численні і яскраві зустрічі. З великою любов’ю і теплотою говорили про шановного пана Бондарчука його посестри і побратими з ГО «Луцьке Хрестовоздвиженське братство (відроджене)». Поетеса Валентина Клюнтер вітанням обрала вірші про історичного братчика Данила Братковського. Дмитро Пуха висловив свою повагу до того життєвого багажу, яким багатий сучасний братчик – Андрій Іванович Бондарчук.

Надзвичайно приємно було бачити поряд з паном Андрієм Бондарчуком його найрідніших – дочку Ларису та онука Андрія. Онук – особлива гордість Андрія Івановича, герой, учасник АТО. Музейники вітали родину квітами і словами подяки.

Заслужив вітальні слова й колектив Музею історії Луцького братства, а окрім квітів всі працівниці музею отримали ще й солодкі подарунки.

Заключне слово на урочистому зібранні мав музейний фундатор. Андрій Іванович розповів про ті виклики, з якими зустрівся на шляху будівництва музею. Вражаюче тепер звучить його розповідь про складний фізичний стан тих кількох приміщень, які тепер ошатно виглядають як музейні зали. Розповідав і про веселі пригоди зі свого життя, і про повчальні. Під оплески завершував свою сповідь. Побажав музею процвітання.

Отже, Музей історії Луцького братства вступає в нове десятиріччя. Робимо це впевнено, бо завжди поряд з мудрим словом наш фундатор!

Олена Бірюліна,
завідувачка Музею історії Луцького братства,
відділу Волинського краєзнавчого музею

Світлини Леоніда Максимова

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 301 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]