Головна » 2017 » July » 17 » Свято луцької каліграфії (ВІДЕО)
21:57
Свято луцької каліграфії (ВІДЕО)
Свято луцької каліграфії (ВІДЕО)

В рамках фестивалю «Простір літер» у Стировій вежі Луцького замку 15 – 17 липня експонувалася виставка документів XVIІ – XVIII століть з фондів Волинського краєзнавчого музею, відбулися майстер-класи із каліграфії, – повідомляє Волинська РДНСТРКУ.

Виставка-презентація документів Луцького замкового судового осередку із символічною назвою «Каліграфія Луцького ґроду» відкрила український фестиваль каліграфії та шрифтового дизайну «Простір літер». Експонати розмістили у Стировій вежі Луцького замку. Саме тут раніше зберігались замкові актові книги, вагоме джерело української історії. Колекцію старовинних документів підготували працівники Волинського краєзнавчого музею на чолі із автором виставки Оленою Бірюліною. Писемні джерела, що експонуються тут, датуються XVIІ – XVIII століттями і мають унікальні особливості: на одних є незвичайні водяні знаки, які видно на світло, на інших – зразки рукопису витонченими і водночас ніби вкарбованими у старий папір літерами.

Після презентації учасники фесту розмістились на майданчику в Луцькому замку, де розпочався майстер-клас визнаного українського майстра каліграфії Кирила Ткачова – автора ідеї та концепції фестивалю. Кілька останніх років він живе і творить у Луцьку, але завдяки Інтернету і численним виставкам та імпрезам, його творчість знайома багатьом українським поціновувачам каліграфічного письма. Тому на майстер-клас до Кирила завітали учасники з різних куточків України.

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 594 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]