Головна » 2017 » January » 25 » Соборність рідної землі – основа нації й народу
13:47
Соборність рідної землі – основа нації й народу
Соборність рідної землі – основа нації й народу

22 січня 1919 року відбулася знаменна подія в історії українського народу – об’єднання двох суверенних держав – Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в одну самостійну соборну державу. Саме ця тема стала основною під час проведення у Кортеліському історичному музеї історико-культурної композиції «Соборність рідної землі – основа нації й народу», яку підготували працівники культури разом з учнями 11 класу НВК с. Кортеліси.

Захід розпочали ведучі – працівники будинку культури Раїса Дордюк та Людмила Дордюк. У віршованій та прозовій формі вони повернули слухачів до подій далекого 1919 року, коли відбулося одвічне прагнення українського народу про об’єднання в єдину державу.

Про передумови та причини цієї історичної події розповів у своєму виступі директор Кортеліського історичного музею Микола Михалевич.

Присутні мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою, яку організувала бібліотекар Ніна Коханюк, а також оглянути оновлену експозицію Кортеліського історичного музею.

Марія Ярошук,
науковий співробітник Кортеліського історичного музею

Категорія: Кортеліський історичний музей | Переглядів: 889 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]