Головна » 2019 » January » 25 » Символ нашої свободи (ФОТО, ВІДЕО)
20:29
Символ нашої свободи (ФОТО, ВІДЕО)
Символ нашої свободи (ФОТО, ВІДЕО)

24 січня 2019 року у фойє Волинської обласної ради відбулося офіційне відкриття виставки «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України».

Виставка підготовлена Українським інститутом національної пам’яті спільно з видавництвом «Родовід». Вперше була представлена у Києві 23 серпня 2018 року в рамках відзначення 27-ї річниці Незалежності України. До Дня Соборності Український інститут національної пам’яті ініціював її відкриття в усіх обласних центрах України. Лучанам до огляду виставка була представлена 22 січня 2018 р. у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка під час урочистостей з нагоди відзначення Дня Соборності України та 100-річчя від дня підписання Акту Злуки.

21 інформаційно-просвітницький стенд виставки «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України» дає можливість простежити еволюцію державного символу від часів Русі до сьогодення, побачити Тризуб в інтерпретації Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна, Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та ін.

Із вступним словом на відкритті виставки виступив заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Д. М. П’ятигорець.

Регіональний представник Українського інституту національної пам’яті Л.В.Бондарук розповіла присутнім про важливість національних символів, зокрема Тризуба, закцентувавши увагу на борцях за Українську Державу різних поколінь. Також, пані Леся презентувала нові цікавинки від Українського інституту національної пам’яті. Це інтерактивна гра «Українська революція», яку можна завантажити на смартфони, та комплект плакатів «Військова еліта Української революції 1917–1921 рр.».

Вихованець Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні Іван Бакай наголосив на усвідомлені молодим покоління відповідальності за майбутнє України.

Всім присутнім виставку представив кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею Б. М. Зек.

Для донесення до широкої аудиторії, передусім молоді та студентів, фактів з історії Державного Герба України, виставка буде експонуватися у музейних та освітніх закладах області.

Для замовлення виставки звертатися до Волинського краєзнавчого музею за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена, 20, тел.: (0332) 24-75-82

Фото Л. Максимова

Відео 12 канал:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 403 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]