Головна » 2019 » January » 6 » Різдвяне диво: у Нововолинському музеї презентували виставку Вифлеємських зірок (ФОТО, ВІДЕО)
12:52
Різдвяне диво: у Нововолинському музеї презентували виставку Вифлеємських зірок (ФОТО, ВІДЕО)
Різдвяне диво: у Нововолинському музеї презентували виставку Вифлеємських зірок (ФОТО, ВІДЕО)

Різдво Христове – це велике свято, це радість, це сміх, це казка, це віра в здійснення всіх мрій та сподівань. Святковий настрій завжди створюють відповідна символіка та атрибутика. І тому, напередодні цього свята в Нововолинському міському історичному музеї презентували вже традиційну виставку різдвяної атрибутики «Різдвяне диво». В експозиції – роботи учнів художнього відділу Школи Мистецтв під керівництвом їх викладачів – Алли Навроцької, Олени Киці, Марії Булюк та Лідії Стрижачук, – повідомляє Нововолинськ.com.ua.

На виставці представлено 129 робіт. З них – 29 картин на склі, одна робота на шкірі та 103 різдвяні композиції.

Цьогоріч експозицію юних умільців об’єднує символ народження Ісуса Христа, символ дива та надії, символ вертепу – різдвяна зірка.

Однак, кожен виріб – це окремий витвір мистецтва: цікавий і оригінальний.

Дитячі роботи дивують поєднанням традиційності і унікальності, вражають своєю неповторністю та майстерністю виконання, захоплюють широким спектром використаних технік і незвичайних матеріалів, і водночас «переносять» у чарівний світ дива і казки.

Відкриваючи виставку, зберігач музейних фондів Ірина Ромашко зауважила, що незважаючи на юний вік, учасники напрочуд тонко різдвяний дух і настрій, а тому творчо і оригінально підійшли до створення своїх робіт.

«Тільки-но переступивши поріг виставкової зали ви опинитесь у дивовижному царстві краси. Різдвяні композиції вражають своєю фантазією, радують око та серце і сповнюють душу святковим настроєм. Вихованці дитячої школи мистецтв знову здивували нас своїм талантом і своєю майстерністю. Вони застосували неймовірні техніки і використали дуже цікаві матеріали», – зазначила Ірина Ромашко.

Також вона ознайомила присутніх з історією походження і використання різдвяних зірок. «Сьогодні, різдвяна зірка – атрибут пов’язаний з євангельською легендою про Христа, чудесне народження якого провістила «Вифлеємська зірка». Але цей символ зимових свят має значно давніше походження. Він увійшов у культуру праукраїнців задовго до прийняття християнства. Первісно зірка була символом Сонця, яке починаючи з 25 грудня, повертає на весну або воскрешає аби дати природі шанс на нове плідне життя», – розповіла Ірина Ромашко.

Викладач школи мистецтв Лідія Стрижачук запевнила, що участь у цій виставці допомогла талановитим діткам розкрити свій творчий потенціал.

«Подібний захід слугує гарним прикладом та стимулом для мистецького росту маленьких митців. Для того, щоб створити щось незвичайне і потішити глядачів, створюючи Вифлеємські зірки, діти застосували різноманітні матеріали: папір, картон, вату, нитки, цукерки, природні матеріали: хвою і шишки, а ще тканину, солому, шкіру і навіть крупи. І у них вийшли дивовижні роботи. Не земна фантазія дітей не може залишити відвідувачів байдужими і не вірити у казкове диво», – наголосила Лідія Стрижачук.

Директор дитячої школи мистецтв Юрій Савраюк відзначив, що гордий з того, що заклад має таких учнів, і таких викладачів.

Святкову атмосферу презентації доповнили вітальні слова гостей та зворушливі виступи юних артистів Школи мистецтв. А приємним сюрпризом для учасників виставки стали подарунки від Волинського обласного благодійного фонду «Карітас – Волинь». Кожна дитинка за проявлені зусилля отримала м’яку іграшку.

Організатори запрошують бажаючих відвідати виставку та сподіваються, що роботи талановитих юних художників створять незабутню святкову атмосферу і залишать у кожного теплі спогади.

Відео Студії Телебачення Нововолинська:

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 469 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]