Головна » 2019 » November » 18 » Реліквії Героя України передані у Волинський краєзнавчий музей (ФОТО, ВІДЕО)
21:03
Реліквії Героя України передані у Волинський краєзнавчий музей (ФОТО, ВІДЕО)
Реліквії Героя України передані у Волинський краєзнавчий музей (ФОТО, ВІДЕО)

18 листопада 2019 року фонди Волинського краєзнавчого музею поповнилися унікальними реліквіями про війну на Сході України. Герой України, волинянин Василь Тарасюк передав у музей шеврон 1-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади, у складі якої воював на російсько-українських фронтах, власну бойову кепку, яка у буквальному розумінні пройшла пекло війни і значок Волинського обласного ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою, який закінчив напередодні вступу до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Значок Волинського обласного ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою

Шеврон 1-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади

Значок Волинського ліцею, подарований у честь випуску, став одним із перших досягнень на кар’єрному шляху мужнього українського військового. Після закінчення академії лейтенант Тарасюк став на захист своєї Батьківщини. Далі була війна, запеклі бої і смерті побратимів. Він не одноразово проявляв мужність. Коли ворожий танк обстрілював українські позиції офіцер без вагань вступив у двобій із ним. Танк був підбитий, але й пан Василь отримав тяжкі поранення. Через тиждень на місці нерівної дуелі побратими знайшли бойову кепку, яка від сьогодні буде зберігатись музейними співробітниками як реліквія, символ відваги і самопожертви українського воїнства.

Бойова кепка Героя України Василя Тарасюка

Війна триває і обов’язок істориків, журналістів, фахівців інших галузей, усіх не байдужих, фіксувати її події для майбутніх поколінь. Із цією метою Волинський краєзнавчий музей започаткував проект «Наші захисники» – комплекс заходів із популяризації внеску волинян в оборону державного суверенітету і територіальної цілісності України, збору та вивчення матеріалів про АТО і ООС на Донбасі, протидію ворожій пропаганді.

Тому аби уникнути спекуляцій і міфів давайте разом розповідати про волинян, які проходили «зеленими коридорами смерті», були там, де плавиться броня, вистояли, де не вистояв бетон.

НИЗЬКИЙ УКЛІН ВАМ ПАНЕ ВАСИЛЬ ЗА ЖЕРТОВНІСТЬ В ІМ’Я УКРАЇНИ ТА ЩИРА ВДЯЧНІСТЬ ЗА ПОДАРОВАНІ ЕКСПОНАТИ!!!

Довідково:

Відео телеканалу «1+1»:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 307 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]