Головна » 2011 » Листопад » 4 » Презентація наукового збірника «Минуле і сучасне Волині та Полісся: Луцьк в історії Волині та України».
16:54
Презентація наукового збірника «Минуле і сучасне Волині та Полісся: Луцьк в історії Волині та України».
Презентація наукового збірника «Минуле і сучасне Волині та Полісся: Луцьк в історії Волині та України».
4 листопада 2011 року у приміщенні Волинського краєзнавчого музею у м. Луцьку відбулася презентація наукового збірника «Минуле і сучасне Волині та Полісся: Луцьк в історії Волині та України» видавництва ДП «Волинські старожитності». Науковий збірник містить матеріали ХХХV Міжнародної історико-краєзнавчої конференції, яка відбулася 15-17 вересня 2010 року у м.Луцьку. До збірника увійшли доповіді та повідомлення з археології, історії, культури, етнографії міста Луцька, Волині та України за тематичними розділами: «Археологія Луцька», «Давня історія Луцька», «Луцьк у ХІХ-ХХ ст.», «Мистецька та художня спадщина Луцька», «Родоводи Луцька» та «Луцька в’язниця: історія трагедії».
Видання здійснене в рамках Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та туризму у Волинській області та за фінансової підтримки ДП «Волинські старожитності» ДП НДЦ «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України.
Під час презентації виступили автори збірника та видавці.
Користуючись нагодою працівники ДП «Волинські старожитності» передали Волинському краєзнавчому музею відреставрований горщик, в якому у 1961 році в селі Качин Камінь-Каширського району було виявлено готський скарб. Реставрацію зробив працівник Рівненського музею Олексій Войтюк. Цікаво, що скарб, що належав готам - германським племенам, був захований у слов'янський горщик і це дає матеріал для роздумів дослідникам раннього середньовіччя Волині. Відреставрована посудина займе належне місце в експозиції Волинського музею поруч зі скарбом.
 

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1504 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]