Головна » 2019 » October » 8 » Презентація книги про героїчну роту «Світязь»
13:50
Презентація книги про героїчну роту «Світязь»
Презентація книги про героїчну роту «Світязь»

У п’ятницю, 11 жовтня, о 14 год. у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбудеться презентація книги Богдана Зека «Спецпідрозділ «Світязь» в Антитерористичній операції на Донбасі (2014–2018 рр.): історичний нарис».

Богдан Зек – кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею, автор проектів «Перемоги української зброї» та «Наші захисники».

Спецпідрозділ «Світязь» – рота була сформована із числа добровольців у червні 2014 р. Підрозділ мав забезпечувати охорону громадського порядку і виконувати завдання особливого характеру. Після проходження курсу підготовки рота «Світязь» у серпні 2014 р. вирушила у зону АТО. Підрозділ брав участь в боях за м. Іловайськ Донецької області, виходив так званим «зеленим коридором». Під час боїв на Дебальцівському напрямку у січні 2015 р., рота опинилась в оточенні у м. Вуглегріськ, але продовжувала тримати оборону. Завдавши втрат противнику, підрозділ вийшов з оточення. Після участі в боях на передньому краї, рота продовжувала виконувати завдання на території Донецької і Луганської областей до часу закінчення АТО.

На презентації усі бажаючі зможуть поспілкуватися із героями книги і подякувати їм за мирне волинське небо. Не будьмо байдужими! Завітайте у Волинський краєзнавчий музей 11 жовтня о 14 год.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 320 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]