Головна » 2020 » August » 23 » «Прапори незалежної України»
20:37
«Прапори незалежної України»
«Прапори незалежної України»

У Волинському краєзнавчому музеї з 21 серпня експонується виставка «Прапори незалежної України», приурочена до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України.

На ній вивішені прапори з фондів музею: від часів боротьби Народного руху України за незалежність нашої країни і до сьогодні. Це, зокрема, синьо-жовті стяги (деякі, з цитатами із поезій Тараса Шевченка і Лесі Українки), які використовувалися НРУ під час мітингів 1989–1991 років, стяг «Так!» Помаранчевої революції (2004 р.), синьо-жовтий прапор Революції гідності (2013–2014 рр.), на якому поєднана символіка України і ЄС.

Частину виставки представляють українські знамена, які піднімалися українськими бійцями в зоні АТО/ООС. Це синьо-жовті стяги та прапор Волинської області із зони бойових дій на сході України (2014–…), на якому залишили свої підписи солдати та офіцери з Волині.

Представлено на виставці й блакитний із золотою (жовтою) тамгою національний прапор кримських татар, під яким вони нині борються у Криму проти путінського окупаційного режиму. Діаспора вимушених переселенці з Криму нині є активною частиною і волинської громади.

Також, в знак солідарності з білоруським народом вивішено біло-червоно-білий національний стяг Білорусі, з автографами тих білоруських добровольців, які допомагали українцям протистояти російській агресії на сході України.

Виставка «Прапори незалежної України» експонуватиметься у дні роботи музею впродовж місяця.

Яна Лис,
старша наукова співробітниця Волинського краєзнавчого музею

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 316 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]