Головна » 2020 » August » 29 » Пам’ять про захисників України береже Волинський краєзнавчий музей
11:36
Пам’ять про захисників України береже Волинський краєзнавчий музей
Пам’ять про захисників України береже Волинський краєзнавчий музей

29 серпня – День пам’яті захисників України. Історія цієї дати представлена на виставці «Пам’ятай, Україно, героїв своїх» у Волинському краєзнавчому музеї. Шість років тому в боях за м. Іловайськ Донецької області і під час виходу так званим «зеленим коридором» 29 серпня 2014 р. загинуло близько 366 українських захисників. Серед них були й волиняни зі складу 51 окремої механізованої бригади, добровольчих підрозділів та інших формувань, залучених до проведення АТО.

Матеріали виставки розповідають про 18-річного Героя України Андрія Снітка, який загинув в Іловайську, Павла Півоваренка – командира 51 бригади, що поліг під час виходу з оточення.

Окремий розділ виставки присвячений роті поліції «Світязь». У боях за Іловайськ загинуло семеро добровольців підрозділу: Володимир Іщук, Максим Ляшук, Олександр Сивий, Олександр Сацюк, Віктор Шолуха, Мирослав Столярчук, Сергій Помінкевич.

Серед найцінніших експонатів – прапор роти «Світязь» винесений з котла добровольцем Андрієм Квачем, його картина присвячена загиблим побратимам, однострій першого командира роти Олександра Фацевича, в якому він пройшов Іловайську битву.

За участю українських захисників Іловайська 27 червня 2019 р. у Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація двотомника «Хроніка Іловайської трагедії» Романа Зіненка, добровольця батальйону «Дніпро-1», який пройшов так званий «зелений коридор».

Низький уклін ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ! Ми пам’ятаємо про ДЕНЬ 29 СЕРПНЯ…

Богдан Зек,
кандидат історичних наук,
завідувач науково-експозиційного відділу
новітньої історії Волині Волинського краєзнавчого музею

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 203 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]