Головна » 2021 » September » 30 » «Образ хреста у сакральному мистецтві Волині» презентували у Музеї волинської ікони (ФОТО, ВІДЕО)
09:18
«Образ хреста у сакральному мистецтві Волині» презентували у Музеї волинської ікони (ФОТО, ВІДЕО)
«Образ хреста у сакральному мистецтві Волині» презентували у Музеї волинської ікони (ФОТО, ВІДЕО)

28 вересня 2021 року у Музеї волинської ікони представили виставковий проєкт «Образ хреста у сакральному мистецтві Волині». Куратори – старші наукові співробітниці Людмила Карпюк та Ірина Москалюк.

На виставці «Образ хреста у сакральному мистецтві Волині» представлені пам’ятки сакрального мистецтва XII–XIX ст. з колекції Волинського краєзнавчого музею. Серед цікавих експонатів ручні, процесійні, напрестольні, настінні, надвратні і надбанні хрести та їхні зображення на предметах літургійного вжитку: іконах «Розп’яття», церковному начинні, облаченні священнослужителів.

У відкритті виставки взяли участь віцеканцлер і старший капелан Волинської єпархії ПЦУ прот. Олександр Безкоровайний, проректор з наукової роботи ВПБА прот. Владислав Фульмес, синкел у справах духовенства Луцького екзархату УГКЦ митрофорний прот. Роман Бегей, очільниця управління культури, з питань релігій та національностей ВОДА Ольга Чубара, заступниця директора Департаменту культури Луцької міської ради Олена Макарова, працівники бібліотек і музею, краєзнавці, шанувальники давнього українського мистецтва.

Цікаву і захоплюючу першу екскурсію по виставці провела старша наукова співробітниця Людмила Карпюк.

Гості з інтересом ознайомилися з експонатами виставки і висловили щирі слова подяки музейникам за збережені духовні скарби Волинського краю.

Виставку можна оглянути у дні роботи музею. Чекаємо Вас!

Джерело: Музей волинської ікони

Відео UA: Волинь:

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 327 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]