Головна » 2020 » January » 24 » Обласний музей запрошує вшанувати пам’ять жертв Голокосту
15:53
Обласний музей запрошує вшанувати пам’ять жертв Голокосту
Обласний музей запрошує вшанувати пам’ять жертв Голокосту

З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, 27 січня о 12:00 у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться історична година «Пам’ять про Голокост єврейського населення Волині».

У рамках проведення історичної години буде презентована тематична виставка «Хроніка Голокосту на Волині 1941–1942 рр.», на якій представлено документи, світлини, матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею, що стосуються теми Голокосту.

На виставці експонуються копії документів з Державного архіву Волинської області про діяльність окупаційної німецької влади, накази, розпорядження, оголошення стосовно поведінки євреїв, доповнює експозицію книжкова виставка з бібліотеки Волинського краєзнавчого музею.

У заході візьмуть участь: Сергій Швардовський – виконавчий директор Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму; Олена Дубень – ведуча заходу, науковий співробітник науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині музею.

Виставка працюватиме у дні роботи музею.

Пам’ять про Голокост необхідна, щоб наші діти ніколи не були жертвами, катами або байдужими спостерігачами (Є. Бауер, ізраїльський історик, дослідник Голокосту).

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 290 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]