Головна » 2017 » January » 4 » Новорічна виставка в Затурцях
13:53
Новорічна виставка в Затурцях
Новорічна виставка в Затурцях

У перші дні нового 2017 року в Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відкрилась традиційна святкова виставка. Цьогоріч експозиція, приурочена циклу зимових празників, носить назву “Різдвяна казка”. На виставці — понад півсотні музейних експонатів.

Центром експозиції стала різдвяна шопка, що має вигляд палацу Липинських, в якому розміщений музей. Будиночок виготовлений з дерева, а фігурки героїв вертепу вистругані з крейди. Автор цієї роботи — працівник музею Юрій Кушнір.

Поруч розташована оригінальна лялькова композиція “Щедрівники”, яку подарувала музею лучанка Оксана Селезньова,  та мистецька робота-витинанка художниці з Луцька Олесі Іщук “Різдвяна зірка”.

Цікавими експонатами є також оригінальні дідухи Валентини Якимович з Турійська, ялинкові прикраси, що належали родині Станіслава Липинського, яка у міжвоєнний період проживала в селі Затурці. Експозицію виставки увінчує восьмикутна звізда (автор Віталій Кушнір), з якою у ці дні затурцівські просвітяни ходять віншувати своїх односельців.

Ці та інші експонати виставки нагадують нам предківську традицію святкування Різдва і Нового року родинами не лише українців, а й поляків, які проживали в нашому селі.

Наталя Гатальська,
провідний науковий співробітник
Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 743 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]