Головна » 2019 » July » 19 » Музей історії села Доросині отримав почесне звання
10:52
Музей історії села Доросині отримав почесне звання
Музей історії села Доросині отримав почесне звання

Рішенням комісії Міністерства освіти і науки України Музею історії села Доросині, що у Рожищенському районі, присвоєно почесне звання «Зразковий музей». Про це Район.Рожище повідомила педагогиня-організаторка Тетяна Стасюк.

«Почесне звання «Доросині мої, Доросині, – це найкраще село на Волині»… Ці слова взято з відомої пісні на слова талановитого українського поета, члена Спілки письменників України Володимира Лучука. Цікава та розмаїта історія маленької батьківщини спонукає нас до кращого пізнання, пошуків ще незвіданих сторінок. А щоб зберегти цю історію для майбутніх поколінь, при школі у 1989 році створено Музей села Доросині», – розповідає жінка.

У музеї зібрано понад тисячу матеріалів від найдавніших часів до сьогодення. Керівником музею є вчителька історії Світлана Вавренчук, а екскурсоводкою – учениця 11 класу Анна Жидик.

Міністерство освіти і науки України високо оцінило роботу музею, присвоївши йому почесне звання.

«Матеріали, зібрані в музеї, сприяють відродженню історичної пам’яті, духовності і національної гідності. Історія не має умовного способу дії, але маємо змогу вчитися на досвіді попередніх поколінь», – пише Тетяна Стасюк.

Категорія: Музей освіти Волині при Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти | Переглядів: 426 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]