Головна » 2021 » September » 24 » Музей історії Луцького братства запрошує…
11:23
Музей історії Луцького братства запрошує…
Музей історії Луцького братства запрошує…

Осіння пора тішить музейників відвідувачами. Окрім заповзятливих шанувальників історії, які не пропускають жодної експозиції чи музейної події, жодного цікавого музейного закапелка, до нас, після літніх канікул, знову почали навідуватися школярі та студенти. Музейні зали ожили, наповнилися цікавими дитячими коментарями і серйозними запитаннями студентів.

А ми нагадуємо, цей рік ювілейний. Ми відзначаємо 150-річчя від дня народження вченого-сходознавця, мовознавця, письменника, співорганізатора Української Академії Наук, волинянина з народження – Агатангела Юхимовича Кримського. У музеї продовжує діяти присвячена йому виставка.

До речі, цього року колекція матеріалів про А. Кримського поповнилася цікавою науковою літературою. Це завдяки старанням Олени Огнєвої, лучанки, сходознавиці та Володимира Хоменка, журналіста-краєзнавця зі Звенигородки. Вони небайдужі люди, упродовж тривалого часу досліджують життя і творчість Агатангела Кримського. На виставці пропонуємо послухати про маловідомі факти з життя вченого, оглянути оригінальні фото, речі, прижиттєві видання, торкнутися живої історії. Чекаємо вас.

У нас тепло, затишно і цікаво. Чекаємо!

Вікторія Білик,
провідний науковий співробітник
Музею історії Луцького братства

Джерело: Музей історії Луцького братства, відділ Волинського краєзнавчого музею

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 322 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]