Головна » 2020 » February » 10 » Міжнародний день музеїв – 2020. Музеї за рівність: різноманіття та інклюзія
15:43
Міжнародний день музеїв – 2020. Музеї за рівність: різноманіття та інклюзія
Міжнародний день музеїв – 2020. Музеї за рівність: різноманіття та інклюзія

Міжнародна рада музеїв щороку обирає і затверджує тему Міжнародного дня музеїв, яка є основною, і має на меті привернути увагу суспільства. День музеїв – 2020 має стати майданчиком для різних поглядів і точок зору, які має строкате суспільство, та інструментом для подолання упередженості, яку часто воно ж демонструє.

Потенціал музеїв продукувати важливий досвід для людей будь-якого походження є центральним у плані їхнього значення для суспільства. Як агенти змін та інституції яким довіряють, музеї не матимуть іншої можливості як сьогодні, щоб продемонструвати свою актуальність у політичних, соціальних та культурних реаліях сучасності.

Зростаюче суспільне очікування соціальних змін спричинило розмову про потенціал музеїв для соціального блага у вигляді виставок, конференцій, виступів, освітніх програм та ініціатив. Однак залишається багато зробити для подолання свідомого та несвідомого домінування влади, яка може створити розбіжності як між музеями, так і між музеями та їхніми відвідувачами.

Ці розбіжності можуть стосуватися багатьох тем, включаючи етнічну приналежність, стать, сексуальну орієнтацію та ідентичність, соціально-економічне походження, рівень освіти, фізичні можливості, політичну приналежність та релігійні переконання.

Джерело: «Музейний простiр»

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1272 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]