Головна » 2017 » January » 16 » Міносвіти України розробило нові стандарти вищої освіти за музеєзнавчими спеціальностями
11:48
Міносвіти України розробило нові стандарти вищої освіти за музеєзнавчими спеціальностями
Міносвіти України розробило нові стандарти вищої освіти за музеєзнавчими спеціальностями

Науково-експертною комісією з культури і мистецтва сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України розроблені проекти стандартів вищої освіти за спеціальності галузі знань 02 "Культура і мистецтво", для провадження освітньої діяльності на першому (бакалаврському) рівні освіти.

На думку очільників МОН, вони є новим поколінням галузевих стандартів вищої освіти і покликані відновити зв`язок вищої освіти та професійної сфери з метою підвищення ефективності випускників вищих навчальних закладів культури і мистецтв у професійній сфері та на ринку праці.

У зв`язку з цим працівники музейної та реставраційної сфер мають можливість опрацювати проекти стандартів на предмет відповідності їх змісту очікуванням професійної сфери. Мова йде про стандарти 027 "Музеєзнавство, пам`яткознавство", 023 "Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація" та 029 "Інформаційна, бібліотечна та архівна справа". Зі змістом стандартів можна ознайомитись на веб-сайті Міністерства освіти і науки України.

Зауваження та пропозиції можна надіслати на адресу Відділу з питань музейної справи Міністерства культури України [email protected] до 19 січня 2017 року. Телефон для довідок: (044) 280-63-22.

Джерело: Музейний простір України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 622 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]