Головна » 2020 » August » 5 » Луцький замок закрили для туристів через «червону» зону (ФОТО, ВІДЕО)
10:11
Луцький замок закрили для туристів через «червону» зону (ФОТО, ВІДЕО)
Луцький замок закрили для туристів через «червону» зону (ФОТО, ВІДЕО)

Луцький замок 4 серпня не відкрили для відвідувачів через оголошення в місті «червоної» епідеміологічної зони. Про це розповів Суспільному заступник директора Державного історико-культурного заповідника Віктор Баюк.

На браму повісили об'яву, що замок не працює через постанову Кабміну. Туристів в середину не пускають.

У замку дослухалися до рішення уряду та обласної державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За попередньою інформацією, не працюватимуть до п’ятниці, 7 серпня. «На вихідні, можливо, відновимо роботу», – каже заступник директора Державного історико-культурного заповідника Віктор Баюк.

Наталія Костюк туристка з Польщі. Разом із сім'єю приїхала до Луцька. Жінка хотіла показати донці Луцький замок. Разом з чоловіком була тут 17 років тому. «Просто шкода, що замок для відвідувачів закрили», – каже туристка.

Зазвичай, у будні замок щодня відвідує більш як сто туристів, - розповіла Тетяна, працівниця Луцького замку. Через посилення карантину заповідник втрачає фінансові надходження.

Колектив історико-культурного заповідника під час посилення карантину працює. Зокрема, працівники займаються організаціями виставок та написанням наукових робіт. Розповів заступник директора Віктор Баюк.

Нагадаємо, Луцький замок через карантин зачинився в березні, як і більшість закладів у місті. Державному історико-культурному заповіднику дозволили відновити роботу 3-го червня. Тоді ж відкрили для туристів і підземелля замку.

Категорія: Луцький історико-культурний заповідник „Старий Луцьк” | Переглядів: 245 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]