Головна » 2017 » January » 23 » Культурно-мистецький проект «Сучасне мистецтво: виставка творів, як пролог…»
18:19
Культурно-мистецький проект «Сучасне мистецтво: виставка творів, як пролог…»
Культурно-мистецький проект «Сучасне мистецтво: виставка творів, як пролог…»

Презентуючи ту або ж іншу виставкову експозицію, музей повсякчас залучає учасників до споглядання та осмислення творчого доробку мистців минулого і сьогодення, дарує естетичну насолоду, спонукаючи до духовного заглиблення, самоаналізу та індивідуальних переосмислень.

Метою проекту «Сучасне мистецтво: виставка творів, як пролог…» є:
– акцентування на виставці творів із традиційно-статичними експонатами, як на події;
– проведення презентації в контексті демонстративного жесту, який не тільки загострює увагу на мистецькій або політичній позиції художника, а й певною мірою привідкриває таємниці його творчої методи, пропонуючи захоплюючу мандрівку лабіринтами авторських стилістичних метаморфоз.

Перетворення звичної виставки в акцію передбачає результативне спілкування з мистцем у форматі живих діалогів, надає можливість занурення у світ його власних технологічних відкриттів й технічних експериментів, знайомство з індивідуальним досвідом формотворення. Водночас взірець подібної презентації виставки це лише пролог, вступ до майбутньої роботи, яка буде тривати під час її експонування.

Минулого року, восени, в Художньому музеї Луцька відбувся перший варіант подібного заходу – виставка творів Дмитра Стецька (1943 – 2017) «За покликом минувшини». Нині науковці музею пропонують новий проект за участі тернопільського художника Володимира Чорнобая.

Програма акції:
12:00 – завершення побудови експозиції виставки «Дерево. Органічні структури. Виставка малярства Володимира Чорнобая (м. Тернопіль)».
та обговорення її з автором;
14:00 – спілкування Володимира Чорнобая та кураторів проекту із творчою молоддю Луцька;
14:30 – 15:30 – заняття-практикум під керівництвом художника;
15:30 – 15:50 – прес-конференція Володимира Чорнобая;
16:00 – урочисте відкриття виставки творів, обговорення результатів заняття-практикуму, а також спілкування музейних працівників, художників та шанувальників сучасного мистецтва з Володимиром Чорнобаєм у неформальній атмосфері.

«Дерево. Органічні структури.
Виставка малярства Володимира Чорнобая (м. Тернопіль)».

Творчі пошуки Володимира Чорнобая зосереджені в царині малярства та графіки. Виставка «Дерево. Органічні структури», яка нині експонується у Художньому музеї – це втілення концептуальної ідеї художника про поєднання органічних елементів, нерідко дзеркально відображених, із довільними лініями; невимушена гра з ритмом і кольором; комбінація органічного з неорганічним, природного з мануфактурним. Одним із її завдань – об’єднання двох реальностей – конкретної і абстрактної та своєрідне балансування поміж ними. За словами художника, його твори – це віддзеркалення світу, в якому він живе, на який до певної міри впливає і який водночас впливає на нього самого. Це, також, спроби зрозуміти і віднайти свої засоби вираження свого ставлення до навколишнього світу.

ВОЛОДИМИР ЧОРНОБАЙ народився 17 березня 1954 року у м. Тернопіль. Закінчив Львівське училище прикладного та декоративного мистецтва імені Івана Труша (1973 р.), Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва (1980 р.). З 1989 року – член Спілки художників України. З 1989 року Володимир Чорнобай – учасник збірних виставок в Україні, Польщі, Румунії, Іспанії, Італії та Болгарії. З 1992 року презентує персональні виставки в Україні, Польщі та Німеччині. Серед відзнак: Золота нагорода Першої виставки модерного мистецтва (Тернопіль, 1996 р.), срібна медаль «Labor omnia vincit» (Познань, Польща, 2009 р.). У 2002 році Володимир Чорнобай став лауреатом обласної премії імені Михайла Бойчука.

Початок акції: 26 січня (четвер) 2017 року о 16.00 годині.
Місце зустрічі: Художній музей м. Луцька – відділ ВКМ, вул. Кафедральна 1-А, (Луцький замок).

Оргкомітет

Категорія: Художній музей | Переглядів: 792 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]