Головна » 2020 » January » 24 » Крутяни з Луцького повіту
14:02
Крутяни з Луцького повіту
Крутяни з Луцького повіту

29 січня 1918-го… Про трагічний бій під Крутами знають практично всі. «Герої Крут», «тридцять мучнів українських», «лицарі абсурду»: ці вирази, сказані ще сучасниками тих подій, давно стали крилатими. Бій неодноразово аналізували, про його значення (та навіть точну дату!) неодноразово сперечалися. Ідентифіковані особи значної кількості бійців: однак, досі далеко не всіх. Скажімо, скількох мешканців Луцька та прилеглих до нього сіл ви можете назвати серед крутян? Хто вони були? Як кожен з них показав себе під Крутами? Загинули вони у бою чи були серед тих, хто вижили? Як склалася їхня доля?

Напередодні чергової річниці бою під Крутами у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться лекція Яни Лис «Крутяни з Луцького повіту». Де ви з авторського дослідження старшої наукової співробітниці музею зможете дізнатися про життєписи наших земляків-крутян. Серед них – двічі засуджений радянською владою, який зумів вижити після розстрілу; український священик; викладач Оксфорду; останній воїн УНР, який дожив до часів незалежної України. А ще офіцер, який двічі був судимий за свої військові дії (Гетьманатом та УНР) та чия провина так і не була цілком доведена. Про всіх них ви зможете не лише почути, але й побачити їх на старих фотографіях, електронна презентація яких буде показана під час виступу.

Тож всі, хто не байдужі до української історіїприходьте 28 січня о 12.00 (безкоштовно), 15.10 (безкоштовно), або ж 18.00 (вартість 30 грн.) на лекцію.

Довідки за тел. (0332) 24-75-82.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 325 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]