Головна » 2019 » May » 3 » Художній музей запрошує на концерт
10:55
Художній музей запрошує на концерт
Художній музей запрошує на концерт

7 травня о 17.00 годині у Художньому музеї відбудеться концерт польської музики.

Івона Савульська (сопрано) та Агнєшка Шульц-Бжиска (фортепіано) виконають твори Едмунда Вальтера на слова Марії Конопницької, Казимира Сікорського, Болеслава Валлек-Валевського, Станіслава Вєховича на слова Яніни Поразінської, Станіслава Навроцького, Станісліва Нововєйського, Проспера Зборовського, Станіслава Монюшко, Леопольда Годовського, Юзефа Венявського.

Івона Савульська – вокаліста та педагог. Вона народилася у м.Любліні, де навчалася у музичній школі ІІІ ступеня. Музичну освіту продовжувала у м.Лодзь на вокально-акторському відділі Музичної академії. Здобула звання магістра, кандидата та доктора наук. Як солістка дебютувала у філармонії Жешова. Провадить активну концертну діяльність. Бере участь у престижних концертах та фестивалях (Відень, Ченстохов, Ланьцут, Варшава, тощо). Співпрацювала з такими композиторами як Анджей Нікодимовіч, Павел Лукашевський, Маріуш Дубай, Едвард Пуллаш, виконуючи сольні партії. Має численні записи на радіо та телебаченні Польщі.

Агнєшка Шульц-Бжиска випускниця Варшавської Музичної академії імені Ф. Шопена (навчалася по класу фортепіано у професора Казимира Гєржода). У 2005 році році закінчила аспірантуру у Музичній академії Варшави. З 2010 – доктор мистецтвознавчих наук. Нині викладає клас фортепіано у Католицькому університеті ім. Йоанна Павла ІІ та школах Любельщини. Як солістка та артистка камерного ансамблю виступала на сценах у Франції, Німеччині, Словаччині, Мексиці, Аргентині, Україні. В її репертуарі – твори від бароко до сучасності.

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 706 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]