Головна » 2021 » July » 8 » «Хай спомин мій між вами буде...»: у музеї відбувся вечір-спогад про Нестора Бурчака
11:19
«Хай спомин мій між вами буде...»: у музеї відбувся вечір-спогад про Нестора Бурчака
«Хай спомин мій між вами буде...»: у музеї відбувся вечір-спогад про Нестора Бурчака

25-го червня в Музеї Лесі Українки нашого Університету відбувся вечір пам’яті багаторічного ректора Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки Нестора Бурчака, присвячений 90-й річниці від дня його народження. «Хай спомин мій між вами буде» – ці слова Лесі Українки стали лейтмотивом дійства.

Музей Лесі Українки не випадково став локацією для пам’ятного вечора, адже він заснований саме з ініціативи Нестора Володимировича. На дійство прийшла родина Нестора Бурчака, його колеги, друзі, працівники та викладачі Університету.

Модерувала захід директор Музею Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки Тетяна Данилюк-Терещук. Вона розповіла присутнім про діяльність Нестора Бурчака на посаді ректора. «Він був ініціатором багатьох справ, які втілювала його родина, близькі друзі, колеги й учні. Усі, хто згадує Нестора Володимировича, говорять, що він спішив жити, багато думав і планував, був причетний до всього», – зауважила Тетяна Данилюк-Терещук.

Першим до слова запросили ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолія Цьося. «Переоцінити діяльність Нестора Володимировича неможливо. Нам треба пам’ятати тих людей, які проробили титанічну роботу і зробили стратегічний внесок у розвиток спочатку педінституту, а потім уже й університету. Тому ми створимо ще музей історії університету, щоб у ньому була достойна згадка про кожного з ректорів», – розповів Анатолій Цьось.

Згодом спогадами про Нестора Бурчака ділилися Валентина Ілляшенко, Марія Тарасюк, Микола Жулинський і чимало інших колег та друзів. Тріо бандуристок «Дивоструни» супроводжували вечір ліричними композиціями. Присутнім демонстрували відеоспогади та пам’ятні світлини.

На завершення вечора донька Нестора Бурчака, професор Наталія Коцан подякувала всім за те, що поділилися спогадами та вшанували пам’ять її батька.

Джерело: Волинський національний університет імені Лесі Українки

Категорія: Музей Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки | Переглядів: 359 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]