Головна » 2020 » July » 27 » Історичні пам’ятки та будинок-музей: вулицями Володимира музейники провели оглядові екскурсії
18:28
Історичні пам’ятки та будинок-музей: вулицями Володимира музейники провели оглядові екскурсії
Історичні пам’ятки та будинок-музей: вулицями Володимира музейники провели оглядові екскурсії

Екскурсії Володимиром-Волинським провели у рамках відзначення Дня міста 26 липня. Маршрут охопив основні знакові пам’ятки Володимира, а учасники екскурсії мали можливість познайомилися й з іншими володимирськими принадами – будинком-музеєм скульптора Олега Дубинчука.

До прогулянки містом долучилося слухачі, які хочуть знати про нього більше. Серед них були ті, хто приїхав у гості в місто, хто від народження в ньому живе, хто представляє місцеві органи влади. Під час проведення пішохідної екскурсії з дотриманням карантинних норм можна було ознайомитися із історією Володимира-Волинського з найдавніших і до наших днів.

Подорож містом почалася від культурно-мистецького центру і продовжилася біля Собору Різдва Христового, Костелу Якима та Анни, парку „Слов’янський”, Городища „Вали”, Церкви Св. Василія, Собору Успіння Пресвятої Богородиц. Екскурсоводи – науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович та фахівець Адміністрації ДІКЗ „Стародавній Володимир” Світлана Федосєєва – звертали увагу на найбільш цікаві об’єкти.

Розповідаючи про історію вулиць, про особистостей, які з нею пов’язані, гіди дали змогу людям пізнати краще своє місто.

Саме на День народження Володимира-Волинського учасникам екскурсії випала можливість побувати у скульптора Олега Дубинчука. Особливість його будинку в тому, що він прикрашений оригінальними скульптурами, які виготовив митець. В основі експозиції –  історичні персонажі, казкові тварини, лісові істоти тощо. Сьогодні експонати володимир-волинця прикрашають не лише „княже” місто, але й інші міста України. Сам скульптор із задоволенням поспілкувався з гостями та розповів про свою творчість.

Такі екскурсії, як сьогодні, передбачають знайомство з містом із акцентуванням на маловідомі факти, про які більшість мешканців та гостей не володіють інформацією. Адже Володимир-Волинський із його таємницями та легендами цікавий туристично навіть для його жителів.

Джерело: Володимир-Волинський. Офіційний сайт міста

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 492 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]