Головна » 2017 » July » 1 » Гостини в Олени Пчілки
15:19
Гостини в Олени Пчілки
Гостини в Олени Пчілки

29 червня, у день 168-х роковин від дня народження української поетеси, прозаїка, драматурга, публіциста, видавця, етнографа, фольклориста, матері Лесі Українки, щирої українки Ольги Петрівни Косач, уродженої Драгоманової, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулися гостини в Олени Пчілки «Годі, діточки вам спать!». У лісопарк, що неподалік музею, прийшли діти з великим букетом польових квітів і подарували його Олені Пчілці, роль якої виконала науковий співробітник музею.

Вона ж так любить квіти з колодяжненських лісів, сіножатей! На садибі у них також була маса квітів! Багато ягід, фруктів, з яких варять варення у дуже поетичний спосіб: на вогнищі під шатром величезного каштана! При цьому, як нагорода за дрилювання, чищення ягід-фруктів, принесення дров, читання книжки, отримується шумовиння з варива.

І тепер гості музею-садиби читали вірші Олени Пчілки, живо реагували на її казки, фольклорні записи, слухали гру бандуристки, частувалися млинцями з медом і згущеним молоком, а на завершення гостин отримали баночки з варенням, на яких було написано: «Гостинець від Олени Пчілки».

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 638 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]