Головна » 2019 » October » 16 » Гості з Фінляндії пройшлися шляхами Маннергейма
15:12
Гості з Фінляндії пройшлися шляхами Маннергейма
Гості з Фінляндії пройшлися шляхами Маннергейма

Уже не вперше фінські туристи бувають у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового. Завжди вони детально оглядають той відділ експозиції, де розповідається про період Першої світової війни. Фотографуються там. Вивчають експонати. Найбільше їхня увага прикута до двох фотографій. На них зображений відомий військовий і політичний діяч Фінляндії Карл Густав Маннергейм. За даними опитування найвеличніший фінський діяч усіх часів, адже відіграв провідну роль у створенні незалежної Фінляндії.

У 1916 р. він воював на Волині, очолював 12-й кавалерійський дивізіон, з яким пройшов поблизу Луцька, Торчина, Затурець та інших населених пунктів. І не просто пройшов, а відзначився у ході Брусиловського прориву. Ці факти сприяють зацікавленню фінів нашим краєм, зокрема й музеями. От і нещодавно у Торчинському музеї були цікаві гості - один з представників фінської туристичної компанії «Калєва» Оллі Каурема з колегою, які вирішили пройтися шляхами знаменитого співвітчизника.

Олександр Мельник,
директор ТНІМ ім. Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 360 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]