Головна » 2017 » January » 31 » „Герої Крут: подвиг в ім’я України” (ФОТО, ВІДЕО)
13:14
„Герої Крут: подвиг в ім’я України” (ФОТО, ВІДЕО)
„Герої Крут: подвиг в ім’я України” (ФОТО, ВІДЕО)

29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті героїв Крут. 99 років тому молоді захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.

Тематичний захід про трагічну долю 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів, що прийняли на полі нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі, для десятикласників ЗОШ №4 провели працівники Нововолинського історичного музею Ірина Ромашко та Тетяна Марценюк.

Під час тематичного уроку старшокласники мали можливість не тільки дізнатися більше про подвиг молодих українців, а й переглянути фото-літературну виставку, присвячену героям Крут.

Трагедія під Крутами знайшла палкий відгук у серцях свідомих громадян України і далеко за її межами. Цей день, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим у нашій пам’яті, як приклад для наслідування майбутнім і нинішнім поколінням. Адже героїв Крут без перебільшення уже зараз називають першими кіборгами.

Джерело: газета „Наше місто”

Відео Волинської РДНСТРКУ :

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 695 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]