Головна » 2017 » July » 28 » До дня пам’яті Лесі Українки
10:43
До дня пам’яті Лесі Українки
До дня пам’яті Лесі Українки

1 серпня 1913 року в невеликому грузинському курортному містечку Сурамі, далеко від рідної України, перестало битися серце Лариси Петрівни Косач-Квітки – Лесі Українки – геніальної поетеси, драматурга, публіциста, фольклориста, літературного критика. Скінчивши коротке земне життя, насичене по вінця стражданнями, але й високими пориваннями і злетами духу, думки й слова, вона відійшла в безсмертя.

1 серпня 2017 року виповнюється 104 роки від дня смерті Лесі Українки. З нагоди цієї сумної, пам’ятної дати Волинський краєзнавчий музей традиційно проводить тиждень науково-освітніх заходів, присвячених Лесі Українці. Нині у музеї експонується фотодокументальна виставка „Леся Українка і Волинь”, на якій представлені світлини, що засвідчують доленосний період життя письменниці – її перебування у м. Луцьку та с. Колодяжному.

Серед експонатів виставки: фото будинку в м. Новограді-Волинському, де народилась Леся, поштові листівки XIX ст. із видами Луцька, портрети членів родини Косачів та їх друзів, фото будинків садиби у с.Колодяжне, а також численні автографи, документи, котрі стосуються важливих подій у житті Лесі Українки. Частина матеріалів виставки ілюструє історію написання драми-феєрії „Лісова пісня”.

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбудуться заходи, приурочені до дня пам’яті нашої видатної землячки.

У ПРОГРАМІ:

у Колодяжненському літературно-меморіальному
музеї Лесі Українки:

1 серпня. Поч. о 12.00 год. – покладання квітів до пам’ятника Лесі Українці, панахида та літературний вечір до дня пам’яті Лесі Українки „А в серці тільки ти, єдиний мій коханий, рідний краю”.
1 серпня – Виставка видань Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.
1 серпня. Поч. о 13.00 год. – Відкриття персональної виставки „Чарівний світ Валентини Михальської”.
5 серпня – Відвідання музею учасниками та гостями поетично-мистецького свята „Лісова пісня”.

у Музеї „Лісової пісні” в урочищі Нечимне:

6 серпня 10.00-15.00 год. – День відкритих дверей у Музеї „Лісової пісні” в урочищі Нечимне, секторі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.
6 серпня. Поч. об 11.00 год. – Поетично-мистецьке свято „Лісова пісня” в урочищі Нечимне.

Телефони для довідок:
(0332) 24-75-82 – Волинський краєзнавчий музей,
(03352) 9-02-24 – Колодяжненський літературно-меморіальний музеї Лесі Українки.

Запрошуємо взяти участь у заходах музеїв,
приурочених дню пам’яті
Лесі Українки

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 586 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]