Головна » 2019 » January » 16 » До 105-ої річниці видання драми-феєрії Лесі Українки
19:15
До 105-ої річниці видання драми-феєрії Лесі Українки
До 105-ої річниці видання драми-феєрії Лесі Українки

17 січня о 12.00 у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Будуть приходити люди…», приуроченої до 105-ої річниці з часу виходу першого окремого видання драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» (1914).

Запрошуємо Вас, дорогі відвідувачі, разом із нами долучитися до відзначення важливої події в українській літературі – виходу в світ непроминущого твору, якому «забуття не суджене». Адже, так само як інші шедеври світового мистецтва, «Лісова пісня» має свою неповторну історію – зі своїми персонажами, фабулою та інтригою, а також зі своїми відкриттями. З цією історією, яка починається першою окремою публікацією 1914 року, власне, і знайомить музейна виставка.

Окрім книжкових видань «Лісової пісні», в тому числі й справжніх раритетів першої половини ХХ століття, виставка містить ще й окремий розділ, представлений творами скульптури і декоративно-прикладного мистецтва. Це: скульптурна композиція «Музика весни» за драмою-феєрією «Лісова пісня» (автор – С. Наумов), а також фарфорові статуетки персонажів «Лісової пісні» (автор – М. Беляєв).

Несподівані біографічні сюжети, пов’язані з історією написання і першого виходу в світ геніального твору Лесі Українки, з’ясування хвилюючих подробиць коректорської роботи над першим виданням самої авторки та її рідних, думки про прямий перегук гідного художнього оформлення книги з її текстом – все це та багато іншого чекає на Вас на музейному заході.

Л. Завада,
науковий співробітник
Волинського краєзнавчого музею

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 373 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]