Головна » 2021 » July » 21 » Для виготовлення проектної документації реставрації палацу в Олиці потрібно 250 тисяч
10:23
Для виготовлення проектної документації реставрації палацу в Олиці потрібно 250 тисяч
Для виготовлення проектної документації реставрації палацу в Олиці потрібно 250 тисяч

Депутати змінили призначення виділених раніше коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації реставраційних робіт палацу Радзивіллів, який переданий на баланс Волинському краєзнавчому музею. Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії Волинської обласної ради, – повідомляють «Волинські Новини».

Під час одного з попередніх засідань депутати передбачили 250 тисяч гривень на виготовлення ПКД для палацу Радзивіллів. Проте, як з’ясувалося, перед виготовленням документації там треба виконати ще чимало робіт. Тож ці кошти перенесли з капітальних видатків на видатки споживання.

Як пояснила начальниця управління культури, з питань релігій та національностей Ольга Чубара, ці кошти потрібні на підготовчі роботи.

«Ці кошти потрібні на проведення нагальних досліджень для виготовлення ПКД на реставрацію. Це обміри, пошукові роботи та виготовлення ескізу», – зазначила вона.

Голова бюджетної комісії Орест Маховський нагадав, що нещодавно народні депутати ухвалили зміни до Закону Про державний бюджет, якими надали можливість скеровувати державні кошти за проектом «Велика Реставрація» і на об’єкти комунальної власності.

«Чекаємо на зміни до порядку та умов надання цієї субвенції, після чого зможемо розраховувати на отримання фінансування реставрації цього об’єкта», – зазначив він.

Нагадаємо, на початку року було анонсовано, що у рамках програми «Велика реставрація» в Україні на 2021 рік відновлять та добудують понад 100 культурних пам’яток в усіх регіонах України. Серед них – Замок Любарта, будинок Косачів у Луцьку та палац Радзивіллів. Проте в оприлюдненому Міністерством культури переліку пам’яток, які реставруватимуться за кошти державного бюджету, анонсованої реконструкції замку Радзивіллів не опинилося. А все тому, що об’єкт перебуває у комунальній власності, тож треба вносити зміни до урядової постанови.

Водночас у переліку таки було два волинських об’єкти: Луцький замок та будинок Косачів. Проте згодом стало відомо, що цього року фінансування на них не передбачили, незважаючи навіть на те, що замок Любарта опинився на десятому місці в загальноукраїнському рейтингу програми «Велика реставрація».

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 342 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]