Головна » 2019 » November » 12 » «День Синички» в обласному музеї
17:06
«День Синички» в обласному музеї
«День Синички» в обласному музеї

12 листопада у відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбулась екологічна година «День Синички», приурочена до початку всеукраїнської екологічної операції «Зустріч зимуючих птахів» − облаштування місць підгодівлі осілої орнітофауни у холодний період року.

12 листопада відмічається день пам’яті святого Зіновія, якого в народі називають Синичником. Саме у цю пору синички збираються у зграї і прилітають із лісів до осель людини. По їх прильоту прогнозували прихід холодів. Про корисність цих веселих пташечок говорить народна приказка «Буде більше синиць – буде менше гусениць».

Учасники заходу, учні 2 класу школи № 25 міста Луцька, здійснили цікаву мандрівку по відділу природи, прослухали захопливі і повчальні історії про осілих і зимуючих птахів: синичок, горобців, дятла, сойку, грака, ворону, крука, сороку, щиглика, королька, сову, тетерука, рябчика, снігура та ін.

Під керівництвом працівників музею діти вивчили правила підгодівлі наших пернатих друзів, познайомились з їх гастрономічними уподобаннями, а також повісили годівничку із написом «Смачного!» та шматочки сала для синичок у музейному садку.

Вітаючи синичок з «іменинами», маленькі школярики заспівали пташечкам пісеньку-запрошення:

Раз, два, три, чотири.
Хоровод водили.
Прилітай, синичка,
Пташка невеличка.

На пам’ять про відвідування музею юні екологи отримали природоохоронні календарики, «синички»-орігамі та пам’ятку «Чим годувати птахів взимку».

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 361 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]