Головна » 2017 » August » 2 » День пам’яті Лесі Українки у Колодяжному
15:12
День пам’яті Лесі Українки у Колодяжному
День пам’яті Лесі Українки у Колодяжному

У Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки вшанували пам’ять української поетеси, драматурга, прозаїка, публіциста, культурно-громадської діячки.

Біля пам’ятника письменниці на садибі була проведена панахида настоятелем Свято-Миколаївської церкви отцем Іваном Оринчаком, була сказана гарна проповідь про те, як провідник виводив людей з пустелі. Отець Іван назвав Лесю Українку тим провідником нації, який своїм поетичним словом виводив українців з політичної і соціальної неволі.

Голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак та очільник районної ради Андрій Броїло говорили про велике значення Лесиного слова у сучасному суспільстві, поклали квіти до пам’ятника письменниці.

Письменник, краєзнавець Анатолій Семенюк, взявши за основу твір Лесі Українки «Давня казка», говорив про високе покликання митця у суспільстві, про поетичне слово, яке не можна втримати у клітці, котре будить, кличе народ для боротьби за нове життя.

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк закликав присутніх читати твори Лесі Українки, як Біблію, бо у них велика сила і мудрість, подарував збірку «Слово, моя ти єдиная зброє!», призначену воїнам АТО, очільникам влади, щоб вона була їх настольною книгою.

У «Білому» Лесиному будиночку відбувся літературно-музичний вечір «А в серці тільки ти, єдиний мій, коханий рідний краю!», на якому звучали твори Лесі Українки, у яких її любов до України, її біль за уярмлену Батьківщину, її ностальгія за рідний край.

Клавіші Лесиного роялю звучали під пальцями випускниці Ковельської музичної школи Таїсії В’юн.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 587 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]