Головна » 2020 » February » 3 » Давні архітектурні і пейзажні краєвиди Луцька, Володимира-Волинського та Рівного на виставці в Музеї історії Луцького братства (ФОТО, ВІДЕО)
21:06
Давні архітектурні і пейзажні краєвиди Луцька, Володимира-Волинського та Рівного на виставці в Музеї історії Луцького братства (ФОТО, ВІДЕО)
Давні архітектурні і пейзажні краєвиди Луцька, Володимира-Волинського та Рівного на виставці в Музеї історії Луцького братства (ФОТО, ВІДЕО)

Як виглядало твоє місто дві сотні років тому, що зі старої забудови залишилось у спадок, а що зникло назавжди? Про це, і не тільки, лучани та гості міста тепер можуть дізнатись на виставці «Види волинських міст в оригінальних акварелях XIX століття», яка щойно відкрилась в Музеї історії Луцького братства, відділі Волинського краєзнавчого музею.

Вперше в музеї експонуються оригінальні акварелі XIX ст. з приватних колекцій.

Серед унікальних мистецьких артефактів – твори художників початку і другої половини XIX ст., зокрема акварелі графині Анни-Марії Потоцької 1815 р. та Дмитра Струкова 1866 р. Також вперше експонується графіка і живопис Антонія Чорпіти, маловідомого художника першої половини XX ст. Роботи останнього присвячені історичній Володимирщині та місту Луцьку.

Знані та невідомі – Луцький Вишній замок, луцький пригородок, архаїчне урочище «Свята гора» і ранньомодерна каплиця Скорботного Христа на Заглушецькому передмісті. Невпізнавані через перебудову – Свято-Успенський собор у Володимирі-Волинському та Свято-Воскресенський собор Рівного. Для порівняння і верифікації зображеного крім оригінальних творів графіки на виставці експонуються їх перші друки.

На відкритті виставкову експозицію презентувала її кураторка Олена Бірюліна та Віктор Літевчук, один із власників раритетів.

Виставка експонуватиметься до кінця квітня.

Екскурсії можна замовити за тел. (0332) 72-33-71

Атмосферна фотосесія з відкриття Леоніда Максимова:

Олена Бірюліна,
завідувачка Музею історії Луцького братства,
відділу Волинського краєзнавчого музею

Відео UA: Волинь:

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 756 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 2.7/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]