Головна » 2019 » October » 24 » Чотири музейні виставки до свята селища
13:41
Чотири музейні виставки до свята селища
Чотири музейні виставки до свята селища

Днями древній Любешів святкував своє 535-річчя з дня першої літописної згадки. Про це пише «Волинська газета».

Згідно зі старовинними переказами, засновником першого поселення на території теперішнього Любешова був мисливець на ім’я Любаш, який жив у XV ст. Любаш був слугою шляхтича Верлі, який жив у Турівському князівстві і добре знався із польським князем Сапегою, за сина якого хотів віддати свою доньку Ядвігу. Ядвіга, незважаючи на волю батьків, покохала мисливця Любаша, тому їм довелось втекти далеко від дому та оселитися на березі невеликої річки, оточеної лісами і болотами.

Святкова програма була насиченою різноманітними заходами, цікавими подіями та зустрічами. В рамках святкування 535 річниці селища Любешів у Галереї мистецтв Любешівського громадського музею минулого та сучасного відбулося відкриття одразу кількох виставок.

Експозицію «Символ твоєї свободи» – до сторіччя Національного герба України, надав музею обласний краєзнавчий музей та Український інститут національної пам’яті.

Друга, попленерова виставка творчих праць українських малярів, напрацьованих на всеукраїнському пленері малярства на Любешівщині у серпні 2019 р.

Третя – тимчасово узагальнена, оскільки приміщення музею ще не повністю відремонтовано, то частину фондів музею з різних відділів довелося розмістити в одну експозицію.

А на четвертій виставці відвідувачі музею могли помилуватися творчим доробком народного майстра України Валентина Поліщука.

Презентував ці виставки засновник та директор Любешівського громадського музею минулого та сучасного Геннадій Сарапін.

Переглядів: 288 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]