Головна » 2020 » February » 28 » Чарівні звуки, рідне слово – Моя чудова українська мова
12:21
Чарівні звуки, рідне слово – Моя чудова українська мова
Чарівні звуки, рідне слово – Моя чудова українська мова

Під такою назвою відбувся захід в Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового, присвячений Міжнародному дню рідної мови та 149-й річниці від дня народження Лесі Українки – однієї з найвизначніших постатей в українській літературі на межі XIX-XX століть.

На основі матеріалів тематичної виставки учасники дізнались про чинники, які мали вплив на світогляд Лесі Українки, формування й постійне зростання її творчого таланту. Наукова співробітниця розповіла про зацікавленість поетеси фольклором, твори, в яких вона вживала діалектизми, найбільша кількість яких простежується в драмі-феєрії «Лісова пісня». Приділялась увага текстам листів Лесі Українки з висловлюваннями про українську мову, культуру мовлення, що є свідченням мовознавчої підготовки літераторки.

Також були презентована виставка робіт вихованців мальовничої студії «Кольорові пальчики». На них діти відтворили сюжети з поезій Лесі Українки.

На завершення заходу усі бажаючі декламували улюблені твори письменниці. Присутні вкотре переконались в різноманітті та багатогранності творчого доробку нашої славної землячки.

Алла Сахнюк,
наукова співробітниця Торчинського
народного історичного музею імені Г. О. Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 278 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]