Головна » 2019 » October » 1 » Ботанічна година для студентів Луцького педколеджу
13:46
Ботанічна година для студентів Луцького педколеджу
Ботанічна година для студентів Луцького педколеджу

У відділі природи Волинського краєзнавчого музею 27 вересня відбулася остання екскурсія по виставці «Скарби гербарію Стефана Мацка», яка завершує свою роботу на початку жовтня. Виставка була присвячена 120-річчю від дня народження відомого польського ботаніка та 90-річчю від часу заснування краєзнавчого музею в місті Луцьку, співробітником якого був вчений у 1932 – 1939 роках.

Відвідувачі виставки, студенти Луцького педагогічного коледжу, познайомились із життям та науковою діяльністю С. Мацка, його багатою гербарною колекцією, що зберігається в музеї з 30-х років ХХ ст.

У практичній частині екскурсії майбутні вчителі вчились мистецтву гербаризації рослин: правилам збору рослин, їх пресуванням і сушінням, оформленням гербарію, етикетажем. Студенти вивчили специфічні терміни, якими послуговуються ботаніки: гербарні «сорочки», сітки-преси, гербарні зразки й аркуші, етикетки, колектор (збирач) і куратор (зберігач) гербарію.

На власному досвіді ботаніки-початківці переконались, наскільки довготривала клопітка робота гербаризація рослин, яка вимагає терпіння, наполегливості, скрупульозності, і наскільки титанічною була праця Стефана Мацко по створенню гербарної колекції, яка складається з 3385 екземплярів і 1058 видів рослин.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 544 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]