Головна » 2020 » January » 21 » «Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною». ПРЕСРЕЛІЗ
20:40
«Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною». ПРЕСРЕЛІЗ
«Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною». ПРЕСРЕЛІЗ

У рамках відзначення 150-річчя від дня народження українського художника, педагога та культурного діяча А. Г. Лазарчука, у Художньому музеї, відділі Волинського краєзнавчого музею, 23 січня 2020 року о 15.00 год. відбудеться презентація художньо-меморіальної виставки «Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною».

ПРЕСРЕЛІЗ
Презентація художньо-меморіальної виставки
«Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною»
до 150-річчя українського художника, педагога,

культурного діяча

23 січня 2020 р. о 15 годині у Художньому музеї, відділі Волинського краєзнавчого музею, відбудеться урочисте відкриття художньо-меморіальної виставки «Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною» до 150-річчя митця. Захід відбудеться в рамках святкування ювілею А.Г.Лазарчука.

У січні 2020 року виповнилося 150 років від дня народження українського художника, уродженця Волині (с. Уховецьк, нині Ковельського району) Андроника Лазарчука (1870–1934). Твори художника представлені в Художньому музеї в Луцьку, в ряді музеїв України (Національному художньому музеї України, Музеї видатних діячів української культури в Києві, Чернігівському та Хмельницькому художніх музеях) та Національному художньому музеї Білорусі. Найбільша збірка робіт Андроника Лазарчука зберігається у Волинському краєзнавчому музеї. Це біля 100 творів живопису і графіки, частина яких ніколи не експонувалась і буде вперше після реставрації презентована на виставці.

У рамках ювілейної виставки буде представлено твори живопису, графіки, документи, меморіальні речі з фондів Волинського краєзнавчого музею, Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки та Музею Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Ювілейна виставка відображає усі напрямки й періоди творчості Андроника Лазарчука, одного із самобутніх художників України, до кінця ще не вивчених і не поцінованих. Хронологічні межі виставки 1892–1934 рр.

Виставка відкриється в рамках мистецького проєкту «Андроник Лазарчук: родом з Волині, серцем – з Україною», який буде реалізовано впродовж 2020 року. Мета проєкту – збереження та популяризація творчої спадщини Андроника Лазарчука, ознайомлення населення області й України з культурно-рекреаційним потенціалом регіону.

Виставка буде працювати в Художньому музеї (м. Луцьк, вул. Кафедральна 1а, Луцький замок) протягом січня-березня 2020 року.

Тел. для довідок (0332) 72-30-75.

Категорія: Художній музей | Переглядів: 476 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]