Головна » 2015 » July » 29 » Андрій Вінярський презентував свою виставку вперше на Волині у Маневицькому краєзнавчому музеї
13:34
Андрій Вінярський презентував свою виставку вперше на Волині у Маневицькому краєзнавчому музеї
Андрій Вінярський презентував свою виставку вперше на Волині у Маневицькому краєзнавчому музеї

«У кожному із нас живе художник»

А. Вінярський

   На початку липня 2015 року в Маневицькому краєзнавчому музеї відкрилася персональна виставка «В гармонії з природою» знаного майстра різьби по дереву, художника різьбяра із Кузнецовська Андрія Вінярського.

   Його роботи – втілення його неординарної особистості. Такі ж емоційні та креативні, насичені енергетикою, подібні й, водночас, зовсім різні по своєму. Він - фанат своєї справи, принципова людина, що вміє зацікавити і зачепити за живе. Поляк за походженням, європеєць за рівнем культури, патріот і палкий прихильник Волинського Полісся.

   Особисто познайомитись із митцем та привітати його до музею завітали начальник відділу культури і туризму Маневицької райдержадміністрації Ігор Васильович Дерлюк, колеги-митці, працівники територіального центру, школярі та мешканці нашого району.

   Зустріч пройшла в невимушеному та комфортному форматі спілкування з гостями. Ведуча заходу організатор екскурсій Людмила Піддубна розповіла про роботи та матеріали з якими працює майстер, завідуючий відділом культури і туризму Ігор Дерлюк подякував майстру за його витончені роботи. В свою чергу пан Анжей відкрив завісу у власний творчий світ, розповів про своє покликання і справу, якій віддає усе своє життя. Розповів й про те, що надихає і дає сили творити, згадав дитинство і людей, чиї образи викарбував у своїх роботах.

   Його роботи виконані не тільки руками, а й серцем. В кожній роботі він відтворив певні особистості, з якими зустрічався по життю. Маючи багатий життєвий досвід, об’їздивши майже всі країни колишнього Радянського Союзу та Західної Європи, свій багатющий талант вклав у твори мистецтва.

   В особистому спілкуванні зі мною пан Андрій розповів, що щиро хоче, щоб його вироби які експонуються в нашому музеї побували і в інших музеях Волині та Білорусії, бо вірить, що майбутнє покоління, маючи такі чудові можливості й природні матеріали (адже дерево у полісян було в особливому пошануванні), захопиться цим видом мистецтва. Можливо для когось це стане професією, а ще й дасть насолоду від створення неповторних робіт, дасть додатковий заробіток.

   Багато відвідувачів уже познайомились з роботами і залишили свої враження. Жителька села Старий Чорторийськ О. Брик зі своїми доньками Іриною та Ольгою залишили запис …Дякуємо Вам пане Андрію, за хвилини неповторних вражень від Ваших робіт! Ваші роботи – диво, а де є диво, там – радість і щастя…, а також небайдужі відвідувачі писали …Ваша унікальна техніка вражає своєю неповторністю, рідко можна зустріти таких талановитих людей в наш час. Кожна робота заворожує своєю неповторністю, оригінальністю…, …Кожна Ваша робота наче фрагмент з якоїсь казки. Не кожний художник зможе передати свою фантазію в реальність, так як ми побачили у Ваших роботах… Це справді, твори особливі, які викликають неабияке захоплення, цікавість, вражають своєю досконалістю, професіоналізмом, неповторністю…

   Побачити виставку на власні очі можна буде до 20 вересня 2015 року у Маневицькому краєзнавчому музеї.

П.М.Хомич,

директор Маневицького краєзнавчого музею

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 892 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]