Головна » 2012 » Січень » 20 » „Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони”.
17:43
„Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони”.
„Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони”.
20 січня 2012 року відбулися „Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони”.
Започатковані у 2008 році зустрічі, цьогоріч продовжив виступ Народного аматорського вокального ансамблю „Передзвін” Луцького Будинку вчителя.












































Колектив був створений у 2005 році для підтримання культурно-просвітницьких заходів, що проводились у Луцькому Будинку вчителя. Художнім керівником вокального жіночого ансамблю стала Катерина Паляниця – музичний керівник дошкільного закладу № 35. Вже перші виступи колективу привернули увагу  громадськості до його творчості.
Учасниці „Передзвону” – музичні керівники дитячих дошкільних закладів міста Луцька. Більшість з них пишуть вірші і музику, займаються волонтерською діяльністю з дітьми та молоддю.
Основний склад ансамблю не змінювався від часу його створення, а відтак учасниці досягли високої виконавської майстерності. Їхні виступи, концертні програми відзначаються оригінальністю звучання і самобутністю. Серед членів колективу – переможці і дипломанти професійних конкурсів.
Визнанням високого професійного рівня ансамблю, невпинного самовдосконалення його учасниць стало присвоєння у вересні 2009 року „Передзвону” звання Народного аматорського колективу Профспілок України.
Творчим надбанням ансамблю є більше 40 пісень і 15 творів новорічно-різдвяної тематики. Переважна більшість – це виконані у академічній манері шедеври українських композиторів, обробки народних пісень, а також твори, до написання яких доклалися вчителі Волині.
Народний аматорський вокальний ансамбль „Передзвін” – учасник різноманітних мистецьких імпрез регіонального, всеукраїнського і міжнародного рівнів.
Цього разу учасниці колективу подарували слухачам колядки і щедрівки. Концерт став справжнім святом для шанувальників української пісні.

























Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 1207 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]