Головна » 2011 » Грудень » 1 » Завідувачеві реставраційної майстерні Волинського краєзнавчого музею А.І.Квасюку присвоїно звання „Заслужений працівник культури України”.
14:16
Завідувачеві реставраційної майстерні Волинського краєзнавчого музею А.І.Квасюку присвоїно звання „Заслужений працівник культури України”.
Завідувачеві реставраційної майстерні Волинського краєзнавчого музею А.І.Квасюку присвоїно звання „Заслужений працівник культури України”.
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1094/2011
Про відзначення державними нагородами України з нагоди 20-ї річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року
(витяг)
 
За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток незалежної Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю постановляю:
 
Присвоїти почесні звання:
 
«ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ»
КВАСЮКУ Анатолію Івановичу - завідувачеві реставраційної майстерні Волинського краєзнавчого музею

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ
1 грудня 2011 року
 
Музейні працівники Волині щиро вітають Анатолія Івановича Квасюка!
 
За час роботи у Волинському краєзнавчому музеї Анатолій Іванович Квасюк зробив вагомий внесок у розвиток музейної справи в області, збереження та реставрацію історико-культурних пам’яток Волині. Своєю подвижницькою реставраційною роботою Анатолій Іванович порятував тисяч безцінних пам’яток історико-культурної спадщини волинського краю.
А.І.Квасюк проводить велику роботу по реставрації музейних експонатів, зокрема, творів волинського іконопису. Через його руки  пройшли сотні експонатів, які нині можна побачити в експозиціях волинських музеїв. Це – ікони ХVI – ХVIII століть, картини відомих українських, російських і польських живописців, меморіальні речі родини Косачів та багато інших пам'яток, яким  реставратор дав нове життя.
Визначна роль А.І.Квасюка у порятуванні Холмської Чудотворної ікони Богородиці – однієї з найдавніших у світі богородичних ікон, унікальної пам’ятки  ХІ ст., чудотворного образу, який шанується у християнському світі. З нею пов’язані імена  видатних історичних постатей  України, Росії та Польщі. З 1996 по 2000 рік він самостійно реставрував цю унікальну ікону, яка на той час  перебувала у аварійному стані. Після передачі у вересні 2000 року Холмської Чудотворної ікони Божої Матері до Музею волинської ікони, Анатолій Іванович здійснив комплекс науково-дослідних та консерваційно-реставраційних робіт по її збереженню та реставрації. У 2009 році майстер завершив реставрацію ікони, повернувши до життя  унікальну пам’ятку релігійної та історико-культурної спадщини українського народу.
За подвижницьку самовіддану працю по збереженню та реставрації пам’яток Музейного фонду України, здійснення комплексу робіт по реставрації Холмської Чудотворної ікони Божої Матері та значний особистий внесок у збереження української культурної спадщини А.І.Квасюк нагороджений Почесною відзнакою Міністерства культури і туризму України „За досягнення в розвитку культури і мистецтва”, неодноразово відзначався Почесними грамотами та подяками Волинських  обласної Ради та облдержадміністрації, управління культури і туризму облдержадміністрації. Він – лауреат обласної мистецької премії імені Йова Кондзелевича 2009 року.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1068 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]