Головна » 2011 » Вересень » 23 » Волинь вшанувала колишніх партизанів і підпільників.
13:34
Волинь вшанувала колишніх партизанів і підпільників.
Волинь вшанувала колишніх партизанів і підпільників.
23 вересня 2011 року в селі Лобна на території Музею партизанської Слави відбувся обласний зліт партизанів і підпільників періоду Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, приурочений 70-й річниці партизанського руху в Україні. Під час зльоту проведено панахиду за загиблими в боротьбі за визволення рідної землі. Відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня партизанської слави. З вітальним словом до учасників свята звернулися заступник голови Волинської облдержадміністрації О.Курилюк та голова Любешівської райдержадміністрації В.Корець. Ветерани Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, партизани і підпільники, отримали відзнаки обласної державної адміністрації, грошові премії.
Про героїчні подвиги партизанів розповів ветеран Великої Вітчизняної війни, колишній партизан Андрій Степанович Грицюк, який напередодні свята відзначив знаменну дату. 19 вересня йому виповнилося 90 років. Заступник голови облдержадміністрації О.Курилюк привітав ветерана з визначною подією та вручив йому подарунок і  нагороду.
В ім’я пам’яті майбутніх поколінь про героїв, які  ціною життя вибороли свободу та врятували від фашистської навали людство пролунав військовий салют. Аматори мистецтв районного Будинку культури представили святкову програму, а волонтери Любешівського НВК провели екскурсії по музею та землянках, які розташовані на території музею.
Для учасників зльоту було організовано солдатський куліш та святковий обід.
Категорія: Лобненський музей партизанської Слави | Переглядів: 974 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]