Головна » 2011 » Грудень » 19 » Вифлеємський вогонь миру на Волинь першими отримали працівники Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського.
17:02
Вифлеємський вогонь миру на Волинь першими отримали працівники Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського.
Вифлеємський вогонь миру на Волинь першими отримали працівники Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського.
Десятий рік поспіль Вифлеємський вогонь миру потрапляє на Волинь із рук польських харцерів. Приймають його, традиційно, місцеві пластуни.
Передача вогню відбувалася 19 грудня 2011 року на мосту через річку Західний Буг на кордоні України й Польщі.
Цього разу Вифлеємський вогонь миру зустрічали скаути станиць «Луцьк», «Колки», «Нововолинськ», а також рівненські пластуни. Долучилися до дійства також представники влади Володимира-Волинського і місцеве духовенство.
Голова осередку «Пласту» на Волині Олеся Божко подякувала духовенству і владі за те, що вони підтримують такі акції, допомагають харцерам і пластунам робити свою добру справу – нести вогник людям, які справді цього потребують.
Вона також розповіла, що пластуни везуть вогонь до Луцька. Окрему лампадку для громади Володимира-Волинського взяли представники влади.
За словами Олесі Божко, у Луцьку Вифлеємський вогонь миру потрапить, насамперед, до римо-католицької громади. Урочиста його передача костелу святих Петра і Павла запланована на 20 грудня. Відтоді пластуни почнуть розносити лампадки з цим вогнем до лікарень, шкіл та інших закладів міста.
А урочиста передача Вифлеємського вогню миру громаді Луцька має відбутися напередодні Різдва Христового – 5 січня наступного року.
Втім, перші, з ким волинські пластуни поділилися Вифлеємським вогнем миру після того, як його отримали, були працівники Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського. У подяку отримали екскурсію галереями музею.
___________________________
Волинські новини – 19.12.2011.



























































































Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 981 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]