Головна » 2011 » Червень » 22 » Відбувся тематичний вечір „І кличе пам’ять бути на сторожі…”, приурочений 70-ій річниці початку Великої Вітчизняної війни.
12:41
Відбувся тематичний вечір „І кличе пам’ять бути на сторожі…”, приурочений 70-ій річниці початку Великої Вітчизняної війни.
Відбувся тематичний вечір „І кличе пам’ять бути на сторожі…”, приурочений 70-ій річниці початку Великої Вітчизняної війни.
Події Другої світової війни не перестають вражати силою народного духу, величчю подвигу мільйонів, що піднялися на захист Батьківщини. Пам’ять про війну живе незагойною раною в серцях співвітчизників, генетично передається від покоління до покоління. 1941-й – найважчий. Гіркі шляхи відступу. Згарище на місці сіл, чорні руїни там де зовсім недавно вирувало мирне буденне життя. 1941-й – рік людської стійкості, до останнього патрону, до останнього подиху.
 22 червня 2011 року до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні у Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір „І кличе пам’ять бути на сторожі…”, приурочений 70-ій річниці початку Великої Вітчизняної війни. Мета вечора − розповісти  підростаючому  поколінню  про події пов’язані з початком війни на Волині, почути спогади живих свідків тих подій, вшанувати пам’ять всіх жертв війни в Україні.
На вечорі розгорнуто фотодокументальну  виставку  „Волинь в роки  Другої Світової війни”, яку представила Тетяна Дудар – в. о. зав. відділу новітньої історії. Присутні, учні Луцького педагогічного коледжу, мали змогу почути спогади ветеранів Великої Вітчизняної війни Анатолія Івановича Ольховича та Михайла Тимофійовича Єрліна. Пісні воєнних років прозвучали у виконанні ветеранського хору „Подвиг”.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 811 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]