Головна » 2011 » Грудень » 26 » В Іваничівському історичному музеї відкрито виставку новорічно-різдвяної атрибутики „З Новим роком та Різдвом Христовим!”.
14:01
В Іваничівському історичному музеї відкрито виставку новорічно-різдвяної атрибутики „З Новим роком та Різдвом Христовим!”.
В Іваничівському історичному музеї відкрито виставку новорічно-різдвяної атрибутики „З Новим роком та Різдвом Христовим!”.
На виставці новорічно-різдвяної атрибутики „З Новим роком та Різдвом Христовим!” Іваничівського історичного музею представлені творчі роботи гуртківців Будинку дитячої та юнацької творчості та учнів загальноосвітніх шкіл району. Це макети ялинок, різдвяні віночки, прикраси, витинанки, сувеніри, виготовлені з природних та підручних матеріалів у різних техніках. В окремому розділі представлені колекція новорічних поштових листівок різних років, графічні малюнки художниці Валентини Протопоп і тематичні дитячі малюнки.
Під час відкриття виставки присутні дізналися про історію святкування Нового року, згадали про новорічні прикмети, звичаї, традиції. Діти прочитали „Легенду про Новорічну ялинку” в переспіві Тетяни Айстри, в якій розповідається чому прикрашають у Новорічні свята саме ялинку. На свято завітали також Дід Мороз і Снігурочка. Вони привітали гостей та дітей з наступаючими святами і подарували солодкі подарунки.
Гості свята: начальник відділу освіти і науки Оксана Стасюк, начальник відділу культури і туризму Людмила Войтович, головний спеціаліст цього відділу Людмила Стуга, методист РМК Наталія Воробей, директор БДЮТ Лариса Дячук, методист БДЮТ Наталія Микитюк, батьки гуртківців. Вони пригадали, як у їх дитинстві святкували новорічно-різдвяні свята, чим прикрашали ялинку та оселю до свята, побажали дітям веселих зимових канікул.
Виставка експонуватиметься протягом новорічно-різдвяних свят.


























Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 1322 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]