Головна » 2011 » Червень » 7 » У Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку „Велет розуму і духу” (до 140 річчя від дня народження Агатангела Кримського).
11:00
У Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку „Велет розуму і духу” (до 140 річчя від дня народження Агатангела Кримського).
У Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку „Велет розуму і духу” (до 140 річчя від дня народження Агатангела Кримського).
Під такою назвою відкрилася виставка, присвячена до 140 річчя від дня народження  уродженця Володимира-Волинського, поліглота і академіка Агатангела  Кримського(1871-1942). Її організували наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею спільно з студентами – першокурсниками Володимир-Волинського педколеджу імені А.Кримського. Репрезентуються особисті речі вченого – театральний бінокль, канцелярські приладдя, оригінальні фото Кримського – гімназиста та його батька – Юхима Степановича, будинок Кримських у Звенигородці, оригінал похвальної грамоти, підписаної рукою штатного наглядача Володимир-Волинського двокласного училища Юхима Кримського. Ці артефакти передав установі прийомний син вченого, завдяки старанням колишнього директора музею Петра Заклекти.
Студенти дізналися багато нового з життя видатного земляка, проникливо декламували його вірші та переклади зі збірки „Пальмове гілля”. Наукові співробітники музею долучилися до підготовки книги „Агатангел Кримський – вчений і письменник”, яку написав письменник з Феодосії Євген Білоусов . Його книга поповнилася фотографіями з фондів Володимир-Волинського музею.
Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 1116 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]