Головна » 2011 » Грудень » 1 » У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Референдум 1 грудня 1991 року на Волині”.
17:03
У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Референдум 1 грудня 1991 року на Волині”.
У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Референдум 1 грудня 1991 року на Волині”.
1 грудня 2011 року у Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку Референдум 1 грудня 1991 року на Волині”, приурочену до 20-ої річниці з часу проведення Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення Незалежності України та виборів Президента України.
24 серпня 1991 року відбулася Позачергова сесія Верховної Ради УРСР, на якій було ухвалено Постанову Про політичну обстановку на Україні і негайні дії Верховної Ради на створення умов неповторення надалі військового перевороту та прийнято Акт проголошення Незалежності України. Наступним кроком утвердження громадянського демократичного суспільства став Всеукраїнський референдум на підтримку Незалежності України та вибори Президента України.
На виставці представлено фотодокументальні матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею: листівки, запрошення на вибори, документи, агітки, газетні матеріали, які ілюструють події в краї протягом 1991 року. Представлені програми кандидатів на пост Президента України Левка Лукяненка, Вячеслава Чорновола, Леоніда Кравчука, Ігоря Юхновського. Фоторяд висвітлює передвиборчі зустрічі кандидатів з волинянами. Окремо представлено ряд матеріалів, які стосуються референдуму та виборів: протоколи територіальної виборчої комісії по результатах референдуму та виборів, зразки бюлетнів, агітки, публікації результатів виборів у газеті Радянська Волинь.
В оформленні виставки використані колекція значків на патріотичну тематику Бориса Ревенка, частина колекції філателії з фондів Волинського краєзнавчого музею.
Виставка експонуватиметься у дні роботи музею протягом грудня 2011 року.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 855 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]